1938 – Overlijden Leon Versele

9 jaar na de dood van z’n vader stierf afgev. bestuurder Leon Versele in Brugge op 15/3/1938 na een ondermijnende ziekte (Het jaar ervoor was hij nog net ontsnapt een revolverschot van een ontevreden arbeider), net op moment dat zowel z’n familie als de brouwerij deze jonge man nodig had.

Na z’n dood werden Georges Verhaeghe (afkomstig uit een brouwersfamilie en broer van mevrouw Leon Versele)  en z’n weduwe (en zus van Georges) verkozen tot de nieuwe zaakvoerders, die wellicht de moeilijkste jaren van de brouwerij tegemoet gaan ….

Georges Verhaeghe

De toenemende trend van verkoop van bier op flessen zorgde voor de verdere uitbouw van de flessenafvulling. In 1938 werd ook een grootse decoratie van werknemers voorzien, evenwel zonder feest maar wel aangevuld met een financiële premie.

Decoratie in 1938

De lancering van het bruin bier Memelink was geen succes en verdween al snel van de markt.  Op 5/12/1939 werd “in den schoot der Anglo Belge” een brandweerkorps opgericht, bestemd voor de brouwerij en particulieren (tegen betaling).

Tot en met het uitbreken van de oorlog waren als vervoermiddel zowel paarden als motortractie van dienst, daarna geen paarden meer.

 

>>> Ga naar de vorige rubriek in de geschiedenis (1929 – Eerste fusie) > klik hier

>>> Ga naar de volgende rubriek in de geschiedenis (WO II – Vernieling en heropbouw brouwerij) > klik hier