De Liberty-vrachtwagen (met volle banden !!) had de Amerikanen tijdens de oorlog veel diensten bewezen zodat Alfred Versele meteen overtuigd was er 2 van aan te schaffen. Deze waren ideaal voor de “verre” reizen, het was makkelijker werken om meer tonnen op de lage laadvloer te krijgen. Toch werd niet meteen van vervoer met paard en kar afgestapt.
In hetzelfde jaar werd de eerste personenwagen aangeschaft door de familie Versele : deze robuste Minervawagen was zeker revolutionair in deze tijd.

Alfred Versele samen met z’n schoondochter Antoinette Verhaeghe bij de Minerva
De 20-er jaren zorgde voor een nieuwe start : er werd duidelijk de weg van een vernieuwde brouwerij ingeslagen, de wil van Alfred Versele om te slagen zorgde voor een gevestigd kliënteel, een nieuwe generatie diende zich aan met Leon Versele, de economie herleefde (de koopkracht nam toe) en zorgde voor mechanisatie en een snel evoluerende techniek.

Leon Versele centraal op de foto
Versele wilde ook zelf instaan voor een gedeelte van z’n grondstoffen en daarvoor richtte hij een eigen maïsmaalderij “Flandria” op (later ook veevoederfabriek) dat zelfs leverde aan andere brouwerijen.
>>> Ga naar de vorige rubriek in de geschiedenis (1913 – Internationale erkenning) > klik hier
>>> Ga naar de volgende rubriek in de geschiedenis (1927 – Start eigen productie export) > klik hier