1929 – Eerste fusie

Eind van de jaren 20 had Moeskroen 5 brouwerijen waarvan 1 Brasserie Union Mouscronnoise en die stond in 1929 voor een moeilijke keuze : investeren of verdwijnen, en ging daarom op zoek naar een sterk financiële partner.

En die vond men in de brouwerij van Zulte.  Eerst werd in Moeskroen nog bier afgevuld maar in 1932 werd de afdeling in Moeskroen enkel nog een verdeelcentrum. Het bezoeken van gemeenschappelijke klanten zorgde voor enkele problemen met bierhandelaar Neirynck te Aalbeke, die zelf klant was van Anglo-Belge.

Toch bleven de relaties tussen Georges Neirynck en Anglo goed, wat later resulteerde dat hij commercieel afgevaardigde van de brouwerij werd.

En dan 10 december 1929 : werknemers krijgen het bericht dat Alfred Versele is overleden.

bidprentje Alfred Versele

Hierbij zal zoon Leon definitief de zaken overnemen en 10-tallen jaren proberen z’n stempel drukken op de brouwerij.

zicht op de brouwerij in de jaren ’30

 

 

 

 

 

 

 

Het vernieuwingsproces wordt verder gezet met oa. de bouw van nieuwe gist- en tankzalen, langeringtanks, aluminium-biertanks, nieuwe koelinstallaties en een nieuwe energiezaal in 1933, halfautomatische afvul- en stopmachine, in 1938 een nieuwe afvulmachine voor vaten , ….

In 1933 werd eveneens “De Vooruitgang” (samenwerkende maatschappij die de brouwerij Serruys uit Heule Watermolen verder uitbaatte), die meer dood dan levend was, overgenomen.  Deze site zal dienst doen als verdeelcentrum voor de ruime regio Kortrijk, waar Anglo Belge reeds voorname verdelers had. (dit zorgde dan ook voor de commerciële problemen met die verdelers).

 

>>> Ga naar de vorige rubriek in de geschiedenis (1927 – Start eigen productie export) > klik hier

>>> Ga naar de volgende rubriek in de geschiedenis (1938 – Overlijden Leon Versele) > klik hier