Labokruk nummer 16

Hoe een Facebookpost kan leiden tot een nieuw uniek verzamelitem.

Enkele weken terug postte Nick Lagaisse (in het midden op onderstaande foto), algemeen medewerker technische dienst bij Odisee Hogeschool te Gent en uitgeweken Zultenaar, fier een bericht op Facebook dat zich in z’n werkomgeving een krukje met de gravering van Anglo-Belge bevond.

Na een tip van een 2-tal vrienden kwam ik het bericht op het spoor en reageerde dat ik interesse had. Na enkele mails met Nick en Chris Hugelier (links op de foto), Coördinator afstudeerrichting Chemie aan dezelfde campus en tevens een Zultenaar, mocht ik op donderdag 31 mei het bewuste krukje ophalen om aan m’n verzameling toe te voegen.

Maar wat is dit krukje nu ? We gaan terug naar 1960 waar we in De Roerkuip (studentenblad van de oud-brouwerijschool Sint-Lieven – afdrukken hieronder) van de maand april het hele verhaal lezen. Om de inrichtingskosten van de nieuwe labo’s te milderen konden firma’s en sympathisanten de kost van de nieuwe krukjes sponsoren.

Voor 388 Bf (net geen € 10) werd uw krukje van uw kleurkeuze en gravering voorzien. De kruk werd tot onlangs nog gebruikt in het labo organische chemie, de richting die Chris verzorgt.

Brouwerij Anglo-Belge, in naam van Ignace Versele, nam stoeltje nummer 16 voor z’n rekening. Ignace was oud-leerling (Technisch Ingenieur Gisting) en oud-bestuurslid van KaHo Sint-Lieven. Alexis, zoon van Ignace, is momenteel docent architect-bouwkunde op de technologie-campus Gent van KU Leuven (werkt op dezelfde campus samen met de Odisee Hogeschool).

Fier voeg ik het krukje toe bij m’n topitems uit m’n verzameling. Graag dank ik ook mevrouw Mia Lippens, docente, voor de hartelijke ontvangst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s