Vervolg op fototentoonstelling 125 jaar Anglo-Belge ….

Als herinnering aan het ontstaan van de Zultse brouwerij Anglo-Belge, vorig jaar 125 jaar geleden, lanceerden Vincent Versele, zoon van de laatste zaakvoerder Ignace Versele, en mezelf als verzamelaar van de brouwerij, respectievelijk het bier “Alfred” (hommage aan z’n overgrootvader en stichter van de brouwerij Alfred Versele) en het pocketmagazine (overde geschiedenis van de brouwerij).

De apotheose van het jubileum was de fototentoonstelling “De mens in de brouwerij, over de generaties heen” tijdens het feestweekend van Gaston Martens, van 23 tem 26 juni.

Verdeeld over diverse vitrines en tentoonstellingsborden werden meer dan 450 foto’s en authentieke documenten over het centrale thema “werknemers” getoond.

Maar liefst 1200 personen, oud-werknemers zelf maar ook kinderen en kleinkinderen van gewezen arbeiders en bedienden, namen de tijd om de stukken één voor één te bekijken. Ook mensen die niets met de brouwerij te maken hadden vonden de tijd om langs te komen.

Organisatoren Vincent Versele (4de van links) en Nico Derycke (2de van rechts) omringd door oud werknemers van de brouwerij Anglo-Belge

Tijdens het expoweekend kwamen naast de herinneringen en anekdotes heel wat foto’s en ook audiovisueel materiaal naar boven. En deze positieve reacties geven de organisatoren de impuls een vervolg te maken op de fototentoonstelling.

Het idee rijpt om op een nog nader te bepalen tijdstip een audiovisuele voorstelling in elkaar te knutselen. De nog levende werkmannen en- vrouwen van de gewezen brouwerij Anglo-Belge hebben vaten vol met leuke verhalen en weetjes.

Hierbij doen Vincent en ik een oproep naar mensen die nog video’s en geluidsmateriaal hebben ivm Anglo-Belge, dit aan hen te bezorgen. Oud-werknemers die spannende en grappige verhalen weten te vertellen kunnen contact opnemen met Vincent (v.versele@gmail.com – 0475/79 63 33) of Nico (info@anglozulte.be – 0495/848142)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s